za 04 mrt.
|Boerkok
(UITVERKOCHT) Burenboeren Diner met Gastkok Bilal Bouazza
Slow-voed, met passie koken, lokale ingrediënten. Koken met wat er lokaal beschikbaar is. 4-gangen menu voor €42,50 excl. drinken.

Tijd en locatie
04 mrt. 18:45 – 22:00
Boerkok, Meerkoetenweg 9, 8218 NA Lelystad, Nederland
Gasten
Over het evenement
Wees welkom op zaterdagavond in de Buitenka(n)s voor ons Burenboeren Diner.
Schuif lekker bij ons aan, laat je verzorgen en proef de smaak van Flevoland.
Bij Boerkok staan twee dingen centraal: de boer met zijn/haar product uit Flevoland en koks die de lekkerste gerechten bereiden met deze producten. Tijdens dit Burenboeren Diner serveert Gerhard Flantua samen met gastkok Bilal Bouazza een viergangen menu waarbij lokale producten in de hoofdrol staan. Je kunt uitsluitend meegenieten wanneer je van te voren reserveert (exclusief voor 35/40 gasten). We nodigen je uit tussen 18.30 en 18.50 uur aan te komen op de boerderij. Vanaf 19.00 uur verwelkomt chef-kok en eigenaar Gerhard Flantua alle gasten aan tafel.
Over Bilal Bouazza
Met zijn gerechten uit de moderne Arabische keuken, geïnspireerd op de geuren en kleuren uit zijn jeugd, timmert Bilal Bouazza (35) aan de weg. Deze ambitieuze jonge chef en eigenaar van concept Laymous staat te popelen om een eigen restaurant te beginnen in Lelystad. Nu heeft hij een bezorg- en afhaalservice vanuit de Schutweg in Lelystad. En zijn de gerechten te proeven bij verschillende restaurants waar hij regelmatig in de keuken staat.
Eten wat de pot schaft
Oftewel, het menu is een verrassing. Elke week doen wij een rondje door onze polders om de producten te verzamelen. Heerlijke ingrediënten worden verzameld om er vervolgens met passie mee te koken en een smakelijk menu op tafel te zetten.
Slow-mood en Slow-voed
Boerkok is een "slow-mood" restaurant en ons Buren-boeren-diner is een "slow-voed" diner. Tijdens het diner wordt uitsluitend met ambachteljke en kwalitatief hoogstaande ingrediënten gewerkt die met zorg bereid zijn. Het diner vindt plaats in de Buitenka(n)s. In september 2021 zijn wij begonnen met de renovatie van onze werktuigen-schuur, asbest saneren, dak en zijwanden vervangen door het lichtdoorlatende polycarbonaat, een open keuken met een verrijdbaar inductiefornuis (eerste "rijksdienst" platte wagen van vader Ben ) Een fijne ambiance op het erf van Boerkok, slow-voed in de ruimste zin, aandacht voor hier en nu.
Reserveren
Reserveren kan door vooraf te betalen via de link hieronder.
De prijs voor het viergangen diner is €42,50 exlusief drinken. De drankjes reken je op de avond zelf af.
Bij het invullen van uw gegevens kunt u eventuele dieetwensen aangeven. Wij kunnen overal rekening mee houden.
Vegetarisch of vegan menu, is ook zeker geen probleem. Vaak staan de groenten al in de hoofdrol.
Vragen? Neem telefonisch of per mail contact met ons op en we helpen je graag.
Tickets
Prijs
Aantal
Totaal
Boerkok // Burenboeren-diner
€ 42,50
+€ 1,06 servicekosten
Entreeticket voor een smakelijke avond
€ 42,50
+€ 1,06 servicekosten
0€ 0,00
Totaal
€ 0,00