top of page

za 05 aug

|

Boerkok

Seizoens taferelen

Ervaar wat het seizoen voor ons in petto heeft tijdens ‘Seizoens taferelen’, een gloednieuwe lokale evenementenreeks waar we op 5 augustus "graan" in de schijnwerpers zetten. Maak je klaar voor een overvloed aan culinaire activiteiten voor jong en oud.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Seizoens taferelen
Seizoens taferelen

Tijd en locatie

05 aug 12:00 – 21:00

Boerkok, Meerkoetenweg 9, 8218 NA Lelystad, Nederland

Gasten

Over het evenement

Ervaar wat het seizoen voor ons in petto heeft tijdens ‘Seizoens taferelen’, een gloednieuwe lokale evenementenreeks waar we op 5 augustus "graan" in de schijnwerpers zetten. Maak je klaar voor een bijzondere dag in Lelystad, waar je tussen 12:00 en 21:30 uur kunt genieten van een overvloed aan activiteiten voor jong en oud. Van workshops en proeverijen tot rondleidingen en mis vooral niet de kans om plaats te nemen aan onze allereerste seizoenstafel. Het wordt een gezellige dag te midden van de polder, omringd door het gouden graan en lokale ambachten. Ervaar het zelf en sluit aan bij een of meerdere van de geplande activiteiten.

HET PROGRAMMA

12.00 TOT 19.00 UUR // LOKAAL LEKKERS EN LIVE MUZIEK @ BOERKOK

Van 12.00 t/m 17:00 uur is de horeca gelegenheid van Boerkok geopend en is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke lokale lunch en een drankje. Neem plaats op het terras en ontdek verschillende kinderactiviteiten die plaatsvinden op het terrein.

Van 17:00 t/m 19:00 is er bij Boerkok een borrel met live muziek. Een vrije inloop na een heerlijke middag workshops, waar de mogelijkheid is om met elkaar in gesprek te gaan over wat je hebt meegemaakt onder het genot van een drankje en live muziek.

Als je zeker wilt zijn van een tafel kan je voorafgaand aan het event reserveren via onze website. Dit is niet verplicht.

14.30 TOT 17.00 UUR // VAN ZAAIEN TOT OOGSTEN EN VAN ONTKIEMEN TOT FERMENTEREN: ONTDEK GRAAN VANUIT EEN ONVERWACHTE HOEK @ ZONNESPELT

Dompel jezelf onder in de wereld van graan, van zaaien tot oogsten en van ontkiemen tot fermenteren, en ontdek de fascinerende mogelijkheden en duurzame toepassingen tijdens een 2,5 uur durende workshop. Een unieke workshop, waar kunst, smaak, en ambacht samenkomen om je zintuigen te prikkelen en je kennis te verrijken. Boek je ticket hier om deel te nemen aan deze workshop. 

14.30 TOT 16.00 UUR // DE KUNST VAN HET BROODBAKKEN @ BOERKOK

Ontdek de kunst van het broodbakken tijdens een 1,5 uur durende workshop voor jong en oud, geleid door niemand minder dan Tim van Dalen. Of je nu een enthousiaste beginner bent of al enige ervaring hebt, deze workshop biedt een unieke gelegenheid om je passie voor broodbakken verder te ontwikkelen. Ontdek de ambachtelijke wereld van broodbakken en laat je inspireren door de eenvoudige schoonheid van het bakken met de hand.zaterdag vers brood voor de buurt. Boek je ticket hier om deel te nemen aan deze workshop. 

 

19.00 TOT 21.30 UUR /// DE SEIZOENSTAFEL @ BOERKOK

Neem plaats aan de eerste seizoenstafel, waar granen in de schijnwerpers staan. Elk seizoen brengt zijn eigen prachtige taferelen met zich mee en dient als een bron van inspiratie voor de lokale keuken. Voor de eerste seizoenstafel strijken we neer op de prachtige locatie van Boerkok. Boek je ticket hier om een plekje aan tafel te reserveren. 

BOEK JE TICKETS VOORAF

Voor de workshop “De kunst van broodbakken" bij Boerkok, de workshop “van zaaien tot oogsten, en van ontkiemen tot fermenteren" bij Zonnespelt en het seizoensdiner moet vooraf gereserveerd worden. Tickets zijn zowel afzonderlijk als samen van elkaar hier te bestellen. De rest van het programma bij Boerkok is vrij toegankelijk en kun je op je eigen tempo ontdekken.

TOEGANKELIJKHEID

Voor je gemak zijn de twee locaties op fietsafstand van elkaar gelegen. Als je met het openbaar vervoer naar Lelystad reist, zijn er OV fietsen beschikbaar, kan je met de bus naar onze locatie komen en bieden we carpoolmogelijkheden wanneer je de workshop bij Zonnespelt volgt. Neem contact met ons op via eva@studiodaagsch.com voor meer informatie over de bereikbaarheid.

OVER DE ORGANISATIE

Deze zomer nemen we je mee op een reis die je verbindt met de natuur, de smaken van het seizoen en ontdek je de verhalen die hier achter schuilgaan. Elk seizoen brengt namelijk zijn eigen taferelen met zich mee en dient als inspiratiebron voor de lokale keuken. Samen met boeren, chefs, ambachtslieden en kunstenaars hebben we een interactief programma ontwikkeld om jou te laten ervaren wat het seizoen in petto heeft. Het eerste weekend van augustus en het laatste weekend van september worden er op verschillende plekken in Flevoland culinaire workshops, activiteiten en diners georganiseerd. Houd onze agenda in de gaten voor meer informatie. Seizoens taferelen is een initiatief van 'n Wilde Keuze en Flevour.

Tickets

Prijs

Aantal

Totaal

 • Seizoens taferelen

  € 0,00

  Dit is geen ticket voor de workshops die op deze dag plaatsvinden. Met dit ticket ben je van harte welkom om het gratis programma bij Boerkok bij te wonen.

  € 0,00

  0

  € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page