top of page

za 19 sep

|

Boerkok

Boer & Café + koffieproeverij

Tijdens het boeren café kun je de zaterdag rustig beginnen met een kop koffie en het lezen van de krant, terwijl aan de andere kant van de schuur wordt gekookt en voorbereid. In de kleine winkel kun je verse groenten van het land en producten van boerenburen in kopen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Boer & Café  + koffieproeverij
Boer & Café  + koffieproeverij

Tijd en locatie

19 sep 2020 09:30 – 13:30

Boerkok, Meerkoetenweg 9, 8218 NA Lelystad, Nederland

Over het evenement

Elke zaterdag in september bij Boerkok

Boer en Café van 09:30 tot 12:30 uur

Tijdens het boeren café kun je de zaterdag rustig beginnen met een kop koffie en het lezen van de krant of het spelen van een familiespel, terwijl aan de andere kant van de schuur wordt gekookt en voorbereid: groenten wassen, lunch gerechten bereiden en de kleine winkel aanvullen met lokale producten.

In de kleine winkel kun je verse groenten van het land en producten van boerenburen in kopen. Net als in de tuin, wordt wat we in het café en de winkel verkopen, bepaald door het seizoen.

Deze zaterdag organiseren we samen met twee heren uit Almere een koffie proeverij tijdens Boer en Café. Frans en Thomas zijn een biologische koffiebranderij gestart onder het merk 'Growing Green Coffee'. Ze branden uitsluitend "single origins" biologische, fairtrade bonen van kleine koffieboeren die daar uiteraard een goede prijs voor krijgen. Elke koffie heeft z'n eigen verhaal en deze delen ze graag met jou!

Joren Kruit liet ons wel een heel bijzonder product proeven: Flevolandse lupine koffie. Eind augustus pitchten Joren zijn ondernemingsplan tijdens het Grote Flevoland Diner van de Flevo Campus en won daarmee een werk plek in de Village op de Floriade. Hij ging gelijk aan de slag en kwam erachter dat GAOS, een biologisch dynamische boerderij in Swifterbant, lupine verbouwde en kwam in contact met Frans om de lupine te branden. Een prachtig en uniek product dat tot stand komt door een fantastische lokale samenwerking. Dat supporter wij natuurlijk!

Deel dit evenement

bottom of page