top of page

BUREN

BOEREN

Koe.png
Graan.png

Proef de smaak van Flevoland.

Een maaltijd legt gemiddeld 30.000 kilometer af, voordat het op je bord belandt. En dat terwijl wij inmiddels weten dat we het dichterbij ook kunnen vinden. Flevoland heeft een prachtig en divers voedsellandschap. Wij zijn heel trots op onze regio en werken dan ook graag samen met onze buren en koken graag met eigen streekproducten.   

Verleden, heden en toekomst.

Flevoland is van oorsprong een landbouwprovincie. Ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, was deze nieuwe vruchtbare grond vooral bestemd  voor de landbouw. Flevoland moest Nederland voorzien van voedsel, om 

voedselschaarste–zoals in de Eerste Wereldoorlog–tegen te gaan. Vandaag de dag dient onze jonge provincie als voorraadkast voor heel Europa.

Wij beschikken over de beste landbouwgrond, onze boeren produceren kwalitatief hoge producten, vol smaak en met een grote diversiteit aan gewassen. 

In Flevoland vind je niet alleen maar aardappelen, uien en wortelen, zoals we vaak denken. Nee, Flevoland heeft zichzelf ontwikkeld tot volwaardige voedselprovincie. Van quinoa tot sojaboontjes, aubergine tot gele biet en zelfs saffraan wordt hier

geteeld.

 

En bij Boerkok proef je deze  smakelijke verhalen.

IMG_2567.jpg

De Lelystadse boer heeft twee fietsroutes ontwikkeld dwars door het Lelystadse Boer gebied en laten ons prachtige polderland goed zien. Door deze routes te fietsen leer je (agrarisch) Flevoland pas echt goed kennen. 

Fietsend

door

Flevoland

bottom of page